Chciałbym załozyć światła przeciwmgielne w Octavi I (rocznik 2004 zintegrowane z głównymi reflektorami). Co muszę kupić (gdzie najtaniej) w ASO 800zł. Czy da sie to zrobić by nie stracic gwarancji. Dzięki za info.
Kazda ingerencja we wlasnym zakresie powoduje utrate gwarancji na elektryke w tym przypadku lub nawet auto. Najlatwiej zmienic lampy na takie z halogenami jak zrobil chyba Dede i do teg przelacznik oddzielny do ich wlaczania na przekazniku. A w ASO jak mowili ze chca to zrobic??
[ Dodano: 06-04-2005, 17:14 ]
Mozna jak Piotrus pisze dodatkowe dolozyc nawet xenonowe, Hella takie cos ma na pewno - tylko cena, na pewno wiecej niz te 800zl - ale to juz inny temat niz zwykle przeciwmgielne
Nie pytałem, informacja jest od kolegi. Poza tym główne reflektory są w moim aucie zintegrowane z światłemi p/mgielnymi więc wydaje mi się że wystarczy sama elektryka.
Mi robił Bapitt po taniosci - halogeny w fabrycznych lampach zamontowalismy i przelacznik na desce ... Mozna kupic same lampy z halogenami i pociagnac kabel do srodka do wlacznika... Franca tez robil sam moze cos napisze wiecej...
Nie pytałem, informacja jest od kolegi. Poza tym główne reflektory są w moim aucie zintegrowane z światłemi p/mgielnymi więc wydaje mi się że wystarczy sama elektryka.
Hmm, to chwila, to Ty to chcesz u Siebie zrobic czy ten kolega chce. Bo jeden post wg. mnie wyklucza drugi. Na gorze piszesz ze chcesz zalozyc swiatla p/mgielne do siebie, a ponizej ze ty masz zintegrowane swiatla z p/mgielnymi??
Mozna jak Piotrus pisze dodatkowe dolozyc nawet xenonowe, Hella takie cos ma na pewno
Możesz rozwinąć wątek bo mnie interesuje ?? na stroni Hella nie ma nic takiego do O I ?? :roll:
Mogles mnie troche zle zrozumiec :wink: Dolozyc, chodzilo mi jako, oprocz swiatel ktore sa w tej chwili, dac cos takiego http://www.hella.com.pl/mainpl/shop/...index.php?k=27 w zderzak. Zamiast bawic sie w halogeny w oryginalnych lampach. Swiatlo xenonu a jakies tam halogeny to zupelnia inna jazda. Fakt cena tez, ale czasem mozna sie zastanowic.
Komentarz